torsdag 31. mai 2012

Barn og alopecia

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om det å ha alopecia som barn/ung.
Jeg selv fikk alopecia som 12-åring, og skulle ønske at Gripperen fantes den gang, noe den dessverre ikke gjorde. Kun tykke, unaturlige syntetiske parykker hvor man var dømt til å ha pannelugg for at ikke kanten synes. Grusomt, tenker jeg nå, men den gangen visste man ikke bedre heldigvis:) Jeg syntes vel jeg var fin i den. Jeg kan ikke huske at det var noe traumatisk ved det å miste håret, jeg tror barn har en evne til å akseptere og innrette seg i større grad enn voksne

Alopecia rammer ofte ved pubertetsalder, og dette skjedde med min niese også noen måneder tilbake. Og heldigvis (hvis man kan bruke det uttrykket om å miste håret;) skjedde dette i tiden rundt da jeg hadde bestemt meg for å bestille min første Gripper.
Da det ble klart at hun trengte parykk, var jeg ikke sen om å overbevise henne (dvs hennes foreldre) om at Follea Gripper er parykken hun må ha. Èn ting er at vi voksne ønsker å ha det beste på markedet når det kommer til slikt, og da fortjener ihverfall barn og unge det samme! Med den aktive livsstilen de ofte har, og som jeg absolutt mener de ikke skal slutte med på grunn av hårtap. De skal kunne fortsette å være barn og ikke tenke på parykken i det hele tatt.
Det er viktig å huske at barn under 18 år får 2 parykker per kalenderår fra nav uten noen øvre kostnadsgrense!

Silje fikk sin 12" Gripper Cool pre styled (pre styled produseres ikke lenger, den er erstattet av layered) i februar i år sammen med sitt care head. Capstørrelse xxs (De kan skaffes i xxs, xs, s, m og l. Klikk på linken nedenfor for å se hva det tilsvarer i cm og inch) Også hun i fargen c6020 (ja, den er populær, he he). Hun har alt bestemt seg for å kjøpe en til i fargen 5030, som også er helt nydelig. Hele katalogen med fargekart kan du se her. Hun ønsker 14" lengde på sin neste.
Silje går i 6. klasse og lever et aktivt liv med orientering på fritiden. Hun var nylig på leirskole og badet i saltvann med Gripperen. Med andre ord, den har fått skikkelig juling og blitt satt på prøve siden hun fikk den! Det skal sies at jeg har kurset henne i vask og stell og skaffet henne gode produkter, så hun vasker den selv. Jeg må si hun har taklet dette på en utmerket måte, det samme har vennene hennes!

Silje sin Gripper etter en uke på leirskole (og en vask)


Den ser like fin ut som den dagen den ble kjøpt:)

Som du kan se er det ikke tegn til slitasje på parykken etter noen måneders bruk, i dette tilfellet røff bruk;)
I denne parykken løp Silje gjennom vannslangen slik at håret ble vått for deretter å slå hjul! Den satt som støpt, og det uten en eneste bit tape eller noe lim. Og den sitter så godt på hodet at du ikke merker at du har den på. Ingen gnaging eller svetting!

Det var alt for i kveld fra meg, ha en fin kveld!!

Tonje


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar